Den digitale æraen

[ivcs]
Type: article
Parent page: Digitale bilder
[/ivcs]

Dagens fotoer

Teknologien har utviklet seg raskt, og det gjelder absolutt alle bransjer. Vår forrige generasjon kan nok huske tiden der en måtte levere bilder for fremstilling hos fotografen. Kanskje måtte en vente en hel dag på at fotografen skulle fremstille bildene som vi skulle lime inn i familiealbumet vårt. Det var i det hele tatt en ganske så lang prosess for noe som vi i dag tenker er så enkelt. I dag tar vi nemlig bildet raskt og enkelt med telefon før det direkte blir lagret på mobilen. Det har aldri gått raskere enn det gjør i dag å få et flott bilde av hele familien.

Utviklingen stormer fremover

Den digitale æraen har tatt over for fullt, og folk fremstiller nærmest aldri bilder fysisk lenger. Dersom dette blir gjort, så handler det ofte om retro bilder og nostalgi. Det har også blitt populært med polaroid kameraer igjen, som spyr ut bildene direkte på fotopapir. Det er en ufattelig kul trend. Allikevel er det klar at digitale bilder står i sentrum. Men hva betyr det egentlig for oss mennesker og hvordan vi behandler bilder?

Nostalgien står sterkt

Mange vil nok si at det er synd at vi kun operer med digitale bilder. Få ting slår den nostalgiske prosessen av å sette seg ned og se gjennom familiebildene. Det å ta på eldgamle, fysiske kopier som du vet at dine forfedre har gått gjennom er en fantastisk følelse. Da blir det også ingen form for bekymringer rettet mot å miste bildene ved virus eller streik av harddisken. Det er rett og slett noe helt eget nostalgisk og en sikkerhetsfølelse knyttet til de fysiske kopiene. Selv om den digitale revolusjonen var ønsket velkommen, så er det nok mange som mimrer tilbake. Den gang da digitale kopier regjerte var tross alt en god tid!