Utforsk kreativiteten din

Det å ha en hobby ved siden av jobb, er noe som er bra for oss. Ikke bare er det en mulighet for å utfolde en type kreativitet som mange ikke får lov til å utleve på jobb, men i tillegg er det en måte man kan bruke for å virkelig slappe av og legge fra seg dagen på. Vi har rett og slett behov for å skifte gir, og det å fotografere er virkelig en god måte å gjøre dette på, for man nyter det jo ikke bare i selve øyeblikket, men også etterpå, når man kan se på de flotte bildene man har hatt.

Men det å ta gode bilder, er ikke så lett som man kanskje tror, og det er gjennom å prøve og feile, at man finner ut av hva som fungerer og hva som ikke fungerer. Men det å ha med seg noen tips på veien, er ikke så dumt. For dette er ikke en hobby som kan sammenlignes med andre solo-hobbyer som for eksempel kryssord eller kabal spill, der man ikke behøver å ha ferdigheter for å få noe ut av det.

Forskjellige hobbyer til forskjellige behov

Faktisk er det hobbyer som passer veldig bra sammen. For man har uten tvil behov for begge deler. Man har både behov for å ære aktiv og utfolde seg kreativt, noe man får gjennom for eksempel å fotografere, men man har også behov for en mer stille hobby, man kan kose seg med på regnværsdager, eller på sengekanten med en kopp kaffe i helgene. Hvorfor velge en, når man kan gjøre begge deler?

Bli en bedre fotograf

For å bli en god fotograf, er det noen helt grunnleggende ting som er gode å vite for å gå fra å være amatør til neste nivå. Det er både noen tekniske ting, for eksempel å lære seg hvordan lukketid og blenderåpning fungerer, og hvordan man innstiller hvitbalanse, ISO og fokus for å få det uttrykket man ønsker seg, og noen mer stilistiske ting, som for eksempel å leke med lys og skygger, som man finner ut av ved å prøve og feile.

Det er i bunn og grunn ikke mulig å gjøre noe feil, man må bare prøve seg frem, og hvile hjernen sin innimellom med for eksempel kryssord, for å virkelig kunne fokusere når man tar bilder. For noe av det som gjør at man blir en god fotograf, er at man har flere forskjellige hobbyer, sånn at foto er noe man gjør når man virkelig har noe på hjertet.