Finn gratis bilder hos Google

[ivcs]
Type: article
Parent page: Gratis bilder
[/ivcs]

Ikke ta noen risiko

En meget utfordrende side ved å drive sin egen nettside er å finne illustrasjoner. Det være seg bilder eller video, så er det ofte mye styr med dette. Hver eneste gang er det en fotograf bak bildet som vil kreve sin kompensasjon. Kanskje tenker du at du kan slippe unna, men den gang ei. Det er mange eksempler på at folk med mindre nettsider har forsøkt å unngå å betale, fordi de simpelthen trodde de ikke ville bli fakket. Den gang ei, for fotografene har verktøy som finner deg. Da popper det plutselig opp en ekstremt stor faktura i posten! Det finnes derimot håp, og dette håpet finnes hos verdens største søkemotor for bilder.

Kan Google være riktig?

De fleste tenker nok at Google neppe kan være stedet å finne bilder, simpelthen fordi her vises alle bilder i hele verden. Det finnes derimot et meget nyttig filter i Google sin søkemotor som lar deg se de bildene som kan brukes på nytt. Det vil her være flere filtere. Enkelte fotografer lar deg bruke og dele bildene både for privat og kommersiell bruk uten kompensasjon. Andre lar deg til og med redigere deres bilder for samme typer bruk. Snakk om en uselvisk måte å drive business på!

Slik gjør du det

For å finne de riktige resultatene velger du “Images”, deretter “Settings” fra den øvre menyen. Her vil du måtte velge “Advanced Settings”, forøvrig en av grunnene til at de færreste vet om trikset helt enda. Scroll helt ned til bunnen av siden og velg “Usage Rights”. Her velger du “Free to use or share, even commercially” eller versjonen som også lar deg redigere bilder til din smak. Denne måten er helt sikker og du har Google, verdens største søkemotor, til å finne en hel rekke bilder. Nyt dette alternativet neste gang du søker illustrasjoner.