Slik opprettholder du den gode vanen

Å få tid til alt man ønsker her i verden er ikke alltid like lett. Som student eller elev skal du rekke tilstrekkelig med lesing, kanskje en deltidsjobb, fritidsaktiviteter og å være sosial. Senere i livet skal du møte opp og forberede til jobb, hente og følge barn og delta der du trengs. Å få tid til trening er ikke alltid like lett.

Derfor er det viktig at du begynner å se på trening som noe du skal ha tid til, ikke noe du vil ha tid til. Det trenger heller ikke ta all verdens tid, dersom du legger det opp riktig. Det finnes mange gode måter du kan trene både hjemme og på et treningssenter.

Hva funker for deg?

Først og fremst er det viktig at du finner deg en metode og et treningsprogram som funker for deg og som motiverer deg. Dersom du er en av dem som synes det er vanskelig å finne motivasjon er det en god ide å starte med noe du synes er gøy. Meld det på et zumbakurs eller tren mens du hører på en bra podcast. Uansett hvilken treningsform du faller for så er det viktigste at du koser deg, jobber mot målene dine og at du finner et treningsprogram som fungerer for deg.

Dersom du er en av dem som har falt for hjemme trening og tenker at du kommer til å fortsette med det selv når pandemien er over, er det noen enkle tips og metoder du kan bruke for å vedlikeholde rutinen. Til kondisjonstrening kan et hoppetau være et fantastisk verktøy. Plasser deg foran TV-en eller med radioen i bakgrunnen å hopp til du blir lei. Det er en fantastisk treningsmetode både for kjernemuskulaturen og kondisjonen.

Gode apper 

Det finnes også mange gode apper og YouTube profiler der ute som kan hjelpe deg mot en aktiv hverdag. Seven er for eksempel en super app for deg som sliter med å legge fra deg aktiviteter, kalkulator eller Netflix serier. Denne appen gir deg treningsprogram som kun varer syv minutter av gangen. På den måten blir det lettere å presse inn en økt her og der. Det har aldri vært lettere.

En skritteller eller apper som Strava kan også være et godt hjelpemiddel. På den måten kan du følge med på hvor langt du løper, jogger eller går. Følg med på din egen progresjon og sett deg delmål underveis. Nå når det nærmer seg sommer er dette det perfekte hjelpemidle til kondisjonstrening ute.