Hvor anskaffer du gratis bilder?

[ivcs]
Type: article
Parent page: Gratis bilder
[/ivcs]

Spar store summer

Dersom du driver en blogg eller jobber med markedsføring av produkter for eksempel, så leter du utvilsomt etter bilder til å illustrere diverse ting. Det er derimot ikke alltid like enkelt å finne bilder. Dette er fordi de fleste bilder eies av en fotograf. Uten deres tillatelse, så kan du simpelthen ikke bruke bildene. Ofte koster disse tillatelsene store summer, noe som gjør bruken helt uaktuell. Det finnes derimot alternativer der ute som lar deg bruke bilder uten å betale i dyre dommer. Noen fotografer tar bilder kun av interesse, og lar deg benytte disse helt gratis. Ofte finner du også “stock photos”, generiske bilder som er helt gratis, men ofte brukes av mange andre.

Fordelene er mange

Det er store fordeler med gratis bilder. Spesielt dersom du produserer innhold jevnlig, så ville det kostet i dyre dommer å betale for hvert eneste bilde. Det å ikke benytte seg av bilder er egentlig ikke aktuelt. Så dominante har bilder og videoer blitt at vi nærmest må ha disse for å illustrere enkelte poeng. Uten disse blir det simpelthen bare en kjedelig blokk med tekst, og vi klarer ikke engasjere oss når vi leser. Dermed blir gratis bilder av en helt fantastisk verdi for de som trenger det.

Tonnevis av gratis bilder

Den enkleste måten å anskaffe gratis bilder er å søke etter sider som tilbyr dette. Freeimages.com er et av mange titalls gode sider med gratis bilder. Det de færreste derimot glemmer er at en kan bruke Google også. Naturligvis vil det være ulovlig å bruke bildene som popper opp ved naturlige søk, men med noen få justeringer, så får du benytte deg av bildene. Bare kryss av for “free to use or share, even commercially”. Voila, så har du tonnevis av gratis bilder tilgjengelig! Kos deg med illustrasjonene.