Kodaks vei tilbake

[ivcs]
Type: article
Parent page: Fotografi
[/ivcs]

Kodaks fall

Kodak Eastman Company er et av verdens mest respekterte firmaer. Som en av forfedrene for allemannseie på fotografi og kameraer, så ble Kodak verdenskjent. Så kjent var dette selskapet på et tidspunkt at det å ta et flott bilde ble kjent som et “Kodak moment”. Det var rett og slett en assosiasjon til deres kameraer med det å ta flotte bilder. Allikevel, når fotografienes verden utviklet seg til det digitale, så sto Kodak på bakbena. De ville ikke være med på det de trodde kun var en teknologisk trend. De sto støtt på bakbena med den formening om at deres gamle syn på fysiske fotografier fortsatt ville bestå.

Den digitale revolusjonen

Selvfølgelig ble det ikke sånn, og fotografier ble i større og større grad digitale. Den dag i dag er digitale bilder så populære at folk selv har digitale fotorammer i sine hjem. Det er simpelthen ikke mulig å unngå hvor populære digitale bilder har blitt selv i hverdagen. Denne forandringen førte til Kodak sitt fall, og mange tippet konkurs over årene. Da alle trodde at Kodak hadde nådd sumpen derimot, så kom et meget overraskende, men utrolig spennende trekk fra den gamle giganten.

Stor nyhet fra Kodak

Under kryptobølgen, så foreslo Kodak en type kryptovaluta som var rettet opp mot bilderettigheter. I årrekker har fotografer slitt med å beholde rettighetene for sine fotografier, og mange personer har forsøkt å stjele bilder uten å betale eller anerkjenne eieren. Kodak sin ide om å knytte krypto til bilder var derfor revolusjonerende. Ved å bruke teknologien som sporer transaksjoner innen for eksempel Bitcoin, så kan Kodak nå garantere gjennom deres løsning at ingen uønskede benytter seg av dine private bilder. Det blir som at folk ikke får brukt bitcoin om det er et problem i kjeden. For en nyhet fra en gammel gigant som Kodak!